Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  •  4 ს.კ დაჭრილი ქინძი
  • 2 ს.კ ნიგვზის ზეთი
  • 2 ლიმონის ცედრა და წვენი
  • 4 ნაჭერი უძვლო და კანგაცლილი ქათმის გულმკერდი
  • 1.5 ჭიქა ბრინჯი

მომზადება:

2 ს.კ ქინძი, ნიგვზის ზეთი, ლიმონის ცედრა და წვენი დიდ ჯამში აურიეთ. მოასხით ქათმის ხორცს ეს ნარევი, დაახურეთ თავსახური და 1 საათით მაცივარში შედგით.

დიდ ქვაბში აადუღეთ მარილიანი წყალი, ჩაყარეთ ბრინჯი და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთს, ვიდრემ ოიხარშება. მზა ბრინჯს წყალი გადაუწურეთ და შეინახეთ თბილად.

მოათავსეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე. დააწყვეთ მასზე ქათმის ხორცი და 5 წუთით დატოვეთ ცეცხლზე, გადააბრუნეთ ყველა მხრიდან, ვიდრე გამზადდება.

დააქუცმაცეთ ქათმის ხორცი ან დანით დასერეთ  და ბრინჯის თეფშზე მოათავსეთ. ზემოდან დააყარეთ 2 ს.კ დაჭრილი ქინძის ფოთოლი.