Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 500 გ ლობიო
  • 300 გ ნიგოზი
  • 3 თავი ხახვი
  • 1 ჩ.კ ყვითელი ყვავილი
  • 1 ჩ.კ უცხო სუნელი
  • 2 ჩ.კ ხმელი ქინძი
  • 1/2 ჩ.კ ხმელი ქონდარი
  •  დარიჩინი- დანის წვერით
  •  4 კბილი ნიორი
  • 1-2 კონა ქინძი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 1/2 კონა ნიახური
  • 70-80 გ ბროწეულის მაარცვლეი
  • მარილი, წითელი წიწაკა, ძმარი-გემოვნებით

მომზადება:

ლობიო მოხარშეთ, გადაწურეთ და შეაგრილთ. ცოტა წვენი შეინახეთ.  მოამზდეთ  ნიგოზი

და სანელებლბი: ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, ხმელი ქონდარი, დარიჩინი

მარილი და წითელი წიწაკა. ნიგოზი  ხორცსაკეპ მანქანაში ორჯერ გაატარეთ. ხახვი წვრილად

დაჭერით. ნიგოზი სანელებლები და ხახვი აზილეთ. დაუამტეთ ძმარილი, სურვილისამებრ ლობიოს ნახარში,

მწვანილი, ბროწეულის მარცვლები და დაუმატეთ ლობიოს.