10 წუთი. 15 წუთი.
სალათა ძალიან ლამაზია და ისეთივე გემო აქვს, როგორც გამოიყურება. შეგიძლიათ იმ ბოსტნეულით
დაამზადოთ, რაც ხელთ გაქვთ.
შემადგენლობა:
- 1 დიდი წითელი ხახვი
- 2 ყაბაყი
- 2 წითელი ბულგარული წიწაკა
- 500 გ პამიდორი ჩერი
- მარილი და პილპილი
- 90 მლ ზეითუნის ზეთი
- 1/2 ლიმონის წვენი
- 2 ს.კ ოხრახუში
- 400 გ მუხუდოს მარცვლები
- 150 გრ ყველი ფეტე
მომზადება:
ელექტროღუმელი წინასწარ გაახურეთ. ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, თხლად დაჭრილი ყაბაყი, წითელი
ბულგარული წიწაკა და ორად გაჭრილი პამიდორი მოზრდილ ტაფაში მოათავსეთ, შეაზავეთ მარილითა
და პილპილით. მოასხიღ 4 ს.კ ზეთი და ტაფა კარგად შეანჯღრიეთ, შეწვით 30 წთ, ურიეთ, ვიდრე
ბოსტნეული დარბილდება და შეიფერება.
მომცრო ჯამში ლიმონის წვენი და დარჩენილი ზეითუნის ზეთი შეურიეთ, მარილითა დ პილპილით
შეაზავეთ, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.
როცა ბოსტნეული მზად იქნება, გააგრილეთ და გადაიტანეთ ჯამში, რომელშიც მუხუდო და დაფშვნილი
ყველია. მოასხით სოსუი, მსუბუქად შეანჯღიეთ და სალათა სუფრაზე მიიტანეთ,
დაწერე კომენტარი პირველმა