Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

ფატუში- სალათა, რომელიც ხმელთაშუაზღვისპირეთში ამზადებენ.

შემადგენლობა:

  • 500 გ ცერცვის მარცვალი
  • 150 გ ბარდა
  • 1 კიტრი
  • 4 პიტა-პური
  • 2 ს.კ ქორფა ოხრახუში
  • 1 კონა ხახვი-შნიტი
  • 250 გ ყველი ფეტა
  • ლიმონის ცედრა
  • 1 ლიმონის წვენი
  • 90 მლ ზეთი
  • 1 ჩ.კ ყავისფერი შაქარი
  • მარილი და პილპილი

მომზადება:

სალათა: მოხარშეთ ცერცვისა და ბარდის მარცვლები, შემდეგ კარგად გადაწურეთ.

კიტირ სიგრძეზე გაჭერით,  ჩაის კოვზით მოაცილეთ რბილობი, შემდეგ თხელ რკალებად დაჭერით.

სასლათეში მარცვლოვანებს დაუამტეთ. პიტა-ოური 8 თხელ ნაჭრებად დაჭერით. გახუხეთ.

სოუსი: ლიმონის წვრილად გახეხილი ცედრა და ახალგამოწურული წვენი, ზეთი,შაქარი,მარილი და

პილპილი მექანიკური სათქვეფით ათქვიფეთ.

გადაასხით მარცვლეულსა და კიტრს. დაუამტეთ მსხვილად დაჭრილი პიტნა, ოხრახუში, ხახვი-შნიტი.

კარგად შეანჯღრიეთ, გახუხული პურის ნატეხები დაფშვნილ ფეტასთან ერთად სალათას შეურიეთ, ჯამი

კიდევ ერთხელ მსუბუქად შენაჯღრიეთ და სალათა სუფრაზე მიიტანეთ.