Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

სალათა ტაბულენის, კლასიკური ლიბანური ოხრახუშის სალათასა და კუსკუსის ნარევია. იგი საკმაოდ 

ნოყიერია,შეგიძლიათ ცალკე კერძად, ან ბუტერბროდებთან ერთად მიირთვათ. 

შემადგენლობა:

  •  75 მლ ზეითუნის ზეთი
  • 150 გ კუსკუსის მარცვალი
  • მარილი
  • 700 მლ მდუღარე წყალი
  • 120 მლ ლიმონის წვენი
  • 1/2 ჩ.კ დაფქული ძირა
  • 1 წითელუ ბულგარული წიწაკა
  • 500 გრ პამიდორი ჩერი
  • 1 კიტრი
  • 4 მწვანე ხახვი
  • 50 გ ოხრახუში
  • 1.4ჭიქა პიტნა
  • პილპილი
  • რომაულის სალათის ფოთლები

მომზადება:

1 ს.კ ზეითუნის ზეთი საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ და კუსკუსი 1-2 წთ მოშუშეთ. გადმოდგით და

დაუმატეთ 1/2 ჩ.კ მარილი და 500 გ მდუღარე წყალი. ქვაბი შეანჯღრიეთ, დააფარეთ და 7 წთ გააჩერეთ.

კუსკუსი ჩანგლით დაამუშავეთ, დარჩენილი მდუღარე დაასხით, ნახევარი ლიმონის წვენი დააწურეთ

და ძირა დაუმატეთ. 5 წთ თავადახურულუ გააჩერეთ.

გადაიტანეთ სასალათეში და გააგრილეთ. დაუმატეთ ბულგარული წიწაკა, შუაზე გაჭრილი

წვრილი პამიდვრები, წვრილად დაჭრილი კიტრი, მწვანე ხახვი,ოხრახუში და პიტნა. ჯამი კარგად

შეაზნჯღრიეთ. მორჩენილი ზეთი და ლიმონის წვენი მექანიკური სათქვეფით ათქვიფეთ, შეკაზმეთ მარილითა

და პილპილით.