Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

ნიოკი  ძეხვთან ერთად მიირთვით. ძალიან უხდება არაჟანი.

შემადგენლობა:

  •  3-4 ც კარტოფილი
  • 1 თავი ხახვი
  • 1-2 ს.კ ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • მარილი
  • 200 გ მოხარშული ძეხვი
  • 1 ს.კ ტომატპასტა
  • 2 თავი ხახვი
  • 2ს.კ ზეთი
  • მარილი
  • არაჟანი- სერვირებისთვის

მომზადება:

კარტოფილი კანიანად მოვხარშოთ, გავფცქვნათ და დავჭყლინტოთ. ხახვი წვრილად დავჭრათ და  ზეთში  მოვშუშოთ,დავუამტოთ კაროტფილის პიურე კვერცხთან ერთად. დავაყაროთ მარილი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი პატარა ბურთულებად დავყოთ და მდუღარე მარილიან წყალში მოვხარშოთ, შემდეგ საწურზე ამოვიღოთ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავუმატოთ  კუბებად დაჭრილი ძეხვი, ხახვი და ვშუშოთ. როცა მოიშუშება, შევურიოთ ტომატპასტა და პილპილი