Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

კანელინის მარცვლები იტალიური წარმოშობისაა, მთელ მსოფლიოში იყიდება. მართალია, ძალიან ჰგავს 

თეთრი ლობიოს მარცვლებს, მაგრამ მასზე უფრო მკვრივია და სალათებისთვის -იდეალურია.!

შემადგენლობა:

  • 24 ჩერი პომიდორი
  • 60 მლ ზეთი
  • მარილი და შავი პილპილი
  • 150 გ ცხარე სოსისი
  • 1 წითელი ხახვი
  • 2 ს.კ ხერესეს ძმარი
  • 2 ს.კ თაფლი
  • 400 გ კანელინის მარცვლები
  • 100 გ ინდაუ

მომზადება:

ღუმელში წინასწარ გაახურეთ 350 გრადუსზე. შუაზე გაჭრილი პამიდვრები თუნუქის

ფურცელზე მოათავსეთ, მოასხით 2 ს.კ ზეთი, შეაზავეთ მარილით და პილპილით. შედგით ღუმელში 20

წთ-ით. წრეებად დაჭრილი და შემდეგ ოთხად დანაწევრებული ჩორიზო საშუალო ცეცხლზე უცხიმოდ

შებრაწეთ. შემდეგ ქაღალდის ხელსახოცზე გადაიტანეთ ცხიმის შესაშრობად.

ტაფას დაასხით მორჩენილი ზეთი და საშუალო ცეცხლზე წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოშუშეთ,

პილპილი-მარილითაც შეაზავეთ, შემდეგ აასხით ძმარი და აურიეთ, ნახევრად რომ ამოშრეს. დაუამტეთ

თაფლი და კიდევ მოურიეთ. შემდეგ მოხარშულ მარცვლებთან ერთად სასალათეში გადაიტანეთ და

მსუბუქად შეანჯღრიეთ. დაუამტეთ ჩორიზო, პამიდორიდა ინდაუ. კიდევ შენაჯღიეთ და მიიტანეთ

სუფრაზე.