Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 4 ც ბულგარული წიწაკა
  • 1 ც ლიმონი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 6 ს.კ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი,პილპილი-გემოვნებით

მომზადება:

სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა დავჭრათ სიგრძეზე. ამოვაცალოთ გულები, დავაწყოთ

ქურის ტაფაზე,შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და შევწვათ. მზა ბულგარული

წიწაკები გავაციოთ და ფრთხილად მოვაშოროთ კანი. შეწვის დროს გამოყოფილი წვენი შევურიოთ

1 ლიმონის წვენს. ნიორი დავჭრათ წვრილად. შემწვარი წიწაკები გადავიტანოთ თეფშზე,

მოვაყაროთ მრილი,პილპილი,მოვასხათ ლიმონის წვენი,ზეთი, შევფუთოთ და შევდგათ

მაცივარში 40 წთ.