Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 2 კგ ღორის მჭლე ხორცი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 ს.კ უცხო სუნელი
  • 1 ბულიონის წვენი
  • 1 ლიმონის წვენი
  • 4 ს.კ ზეთი
  • 1 კონა კამა
  • 1 კონა ოხრახუში
  • მარილი

მომზადება: 

  1. ღორის ხორცი გაჭერით სიგრძეზე და კარგად დაბეგვეთ.
  2.  დანაყეთ ნიორი, შეურიეთ სანელებლები, ბულიონის კუბი, ლიმონის წვენი და 3 ს.კ ზეთი. კარგად აურიეთ და დაუამტეთ დაჭრილი მწვანილი.
  3. ხორცს წასუვით მწვანილიანი მსა, გადააახვიეთ და შეკარით ძაფით. რულეტი მოათავსეთ ცხიმწასმულ ტაფაზე და შედგით ღუმელში 200 გრადსუზე 1 სთ. დროდადრო მოასხით თავისივე წვენი.
  4. სუფრასთან მიტანის  წინ დაჭერით და მოათავსეთ ლანგარზე. მიირთვით ცოცხალ ბოსტნეულთან ერთად.