Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 225 გრ ფქვილი
  • 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
  • ნახევარი ჩ.კ მუსკატის კაკალი
  • 100 გრ კარაქი
  • 225 გრ შაქრის პუდრა
  • 150 გრ შოკოლადი
  • 200 გრ იოგურტი
  • ჯემი-გემოვენბით

მომზადება:

შაქარი და კარაქი კარგად ავთქვიფოთ, ორთქლზე გავადნოთ შოკოლადი,შევაციოთ და შევურიოთ

შაქარს, დავამატოთ იოგურტი, მოვაყაროთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მუსკატის კაკალი.

მიღებული მასა გადავიტანოთ კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში და შევდგათ წინასწარ

180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. გამოვაცხოთ ნამცხვარი 40 წთ, გავაციოთ,გავჭრათ შუაზე

და წავუსვათ ჯემი