Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 შეკვრა გამდნარი კარაქი
  • 1/2 ჭიქა შაქარი
  • 1 ც კვერცხი
  • 1/2 ს.კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 1/4 ს.კ მარილი
  • 1 1/2 ჭიქა ფქვილი

შოკოლადის მინანქრისთვის:

  • 1 1/2 ჭიქა შაქარი
  • 2 ს.კ კაკაოს ფხვნილი
  • 1 ან 2 ჭიქა რძე

მომზადება:

პირველ რიგში კარაქი და შაქარი ავთქვფიოთ ერთად, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი და მარილი და ვთქვფიოთ კარგად, ბოლოს მარილიანი ფქვილი და კიდვ კარგად ავთქვიფოთ. მიღებული ცომი გავაბრტყელოთ კარგად, დავჭრათ პატარა მრგვალ ფორმებად, დავდოდ საცხობ ფირფიტაზე და გამოვაცხოთ 15 წუთი. ზემოდან წავუსვთ შოკოალდის მინანაქარი რომელიც სემდეგნაირად მზადდება. შაქარს შევურიოთ კაკაო, კარგად ავურიოთ დავამატოთ რძე და ვურიოთ მანამ თხელ შოკოლადისებრ მასას არ მივიღებთ.