Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 ჩ.ჭ ნიგოზი
  • 1/2 ჩ.ჭ ბროწეულის წვენი
  • 3/4 წყალი
  • 1/2 ჩ.კ დანაყილი ქინძის თესლი
  • 2-3 ღერი ქინძი
  • წიწაკა, იმერული ზაფრანა, ნიორი და მარილი-გემოვნებით

მომზადება:

ნიგოზი, ნიორი,წიწაკა, ქინძი,მარილი დავნაყოთ კარგად და გამოვხადოთ ზეთი, ჩავასხათ ცალკე ჭირჭელში.

ნიგვზიან მასას დავუმატოთ დანაყილი ქინძი, ქინძის თესლი, იმერული ზაფრანა და კარგად ავურიოთ. შემდეგ

გავხსნათ ბროწეულის წვენით და ანადუღარი ,შეგრილებული წყლით. მიღებული საწებელი ჩავასხათ ჭურჭელში,

ჩავუმატოთ ბროწეულის მარცვლები და ზემოდან მოვასხათ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი.