Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 150 გრ კარაქი
  • 75 გრ შაქარი
  • 3 ს.კ თაფლი
  • 250 გრ ჰერკულესი
  • 170 გრ კენკრა
  • 50 გრ თხილი

მომზადება:

კარაქი, თაფლი და შაქარი ჩავყაროთ ჯამში, დავდგათ ნელ ცეცხლზე და ვურიოთ, მანამ შაქარი და კარაქი არ გადნება. გადმოვდგათ ცეცხლიდან, დავუამტოთ ჰერკულესი, წვრილად დაჭრილი თხილი და კენკრა. ყველაფერი  ერთAდ კარგად ავურიოთ, ფორმას წავუსვათ კარაქი გადავიტანოთ  ცომი, გავახუროთ ღუმელი და გამოვაცხოთ ნამცხვარი 20-25 წუთი 180 გრადუს  ტემპერატურაზე.