Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 750 გრ იოგურტი, 250 გრ ხილი
  • 30 გრ ჟელატინი, 4ს.კ შაქრის ფხვნილი

მომზადება:

ხილი და 1 ს.კ შაქრის ფხვნილი 5 წუთით მოვხარშოთ 100 მლ წყალში, 10 გრ ჟელატინი დავალბოთ 2ს.კ წყალში. როდესაც დაჯირჯვლდება ავურიოთ  ხილს. დანარჩენი ჟელატინი დავალბოთ 50 მლ წყალში, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე, ვიდრე ჟელატინი გადნება და ავურიოთ  იოგურტს და დანარჩენ შაქარს. ავიღოთ ჭიქები, ჯერ დავასხათ იოგურტი, 30 წუთით შევდოთ მაცივარში, გამოღების შემდეგ დავასხათ ხილის მასა და ისევ შევდოთ მაცივარში