Xatia Chichinadze

მომზადება:

ცუკატებისთვის შეიძლება გამოიყენოთ თითქმის ყველანაირი ხილი. მოამზადეთ სიროფი 4 კგ

შაქარსა და 2 ჭიქა წყლისგან, ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე შესქელებამდე. მოათავსეთ შიგ მთელ-მთელი

ან დაჭრილი ხილი იმ რაოდენობით, რომ სიროფით დაიფაროს. ადუღეთ სანამ სიროფი მთლიანად არ

ამოშრება. ხილი ამოიღეთ და დააწყვეთ თბილ ოთახში გასაშრობად. შემდეგ სათითაოდ შეახვიეთ

პერგამენტის ქაღალდში, ჩაალაგეთ მუყაოს ყუთში და შეინახეთ მშრალ ადგილზე