Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 150 გ მსხვილად დაჭრილი შავი შოკოლადი
  • 200 გ ფქვილი
  • 200 გ წმინდად დანაყილი ნუში
  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • ¼ ჩ.კ მარილი
  • 180 გ დარბილებული კარაქი
  • 3 ც კვერცხის გული

მომზადება:

შოკოალდი გაადნეთ ორდონიან ქვაბში, მდუღარე წყლის აბაზააზე. დადგით გადსაგრილებლად. მოზრდილ ჯამში შეურიეთ ფქვილი, ნუში, შაქრის ფხვნილი და მარილი. დაამატეთ კარაქი და კვერცხის გულები და მიქსერით ათქვიფეთ საშუალო სიჩქარეზე. შეურიეთ შოკოლადი. ცომი მოაგუნდავეთ. ცელოფანში შეფუთეთ და 1 საათით მაცივარში შედგით. ელექტრო ღუმელი 10 გრადუსამდე გაახურეთ. სამუშაო ზედაპირ ფქვილი მოაბნიეთ და ცომი მრგვლად გააბრტყელეთ.მოათავსეთ 28 სმ დიამეტრის ფორმაში. ზედაპირი ჩანგლით დაჩხვლიტეთ. გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი ბისკვიტი გაააგრილეთ. გაგრილებულ ფირფიტაში კოვზით ჩადეთ შოკოლადის კრემი. ნაღები საშუალო ზომის ჯამში მიქსერით ათ჻ვფიეთ, მაღალ სიჩქარეზე.კრსმი გულსართს გადაუსვით და გრძლად დათლილი ნუში მოაყარეთ.