Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • ¼  ქიშმიში
  • 1 ჭიქა ცხელი წყალი
  • 170 გრ კარაქი
  • 200 გრ ყავისფერი შაქარი
  • 1 ც კვერცხი
  • 1 ½  ვანილის ექსტრაქტი
  • 110 გრ ფქვილი
  • ½ ს.კ გამაფხვიერებელი
  • ½ ს.კ მარილი
  • ½ ს.კ დარიჩინი
  • 1/8 ს.კ მუსკატი
  • 270 გრ შვრია

მომზადება:

ქიშმიშს დავასხათ ცხელი წყალი  და დავალბოთ.ცალკე ჯამში კარაქი და ყავისფერი შაქარი ავთქვიფოთ კარგად, დავუმატოთ კვერცხი, ვანილის ექსტრაქტი და კიდევ ავთქვფიოთ კარგად. ცალკე ჯამში ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი, დარიჩინი, მუსკატი და ავურიოთ კარგად.დავუმატოთ შვრიაა და კიდევ კარგად ავურიოთ. ეს მასაა ნელ-ნელა შევურიოთ კარაქიან მასას და კარგად ავთქვფიოთ, გავწუროთ ქიშმიში კარგად და ესეც შევურიოთ ამ მასას და კიდევ კარგად ავთქვიფოთ. კოვზით დავდოთ საცხობ ფირფიტაზე, ცოტა გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ.