Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 ჭიქა შვრიის ფანტელები
  • ნახევარი ჭიქა წყალი
  • ნახევარი ჭიქა რძე ან არაჟანი
  • მწიკვი მარილი
  • შაქარი-გემოვნებით

მომზადება;

ჩავყაროთ შვრიის ფანტელები ჯამში, დავასხათ წყალი და  დავუმატოთ მარილი. დავდგათ ჯამი ცეცხლზე, ადუღების შემდეგ ცეცხლს დავუწუროთ და 15 წუთით კიდევ ვადუღოთ. თან სულ ვურიოთ, რომ შვრია წყალში კარგად გაიხსნას. დავტოვოთ მიღებული მასა მთელი ღამით. დილით გავაცხელოთ შვრია, დავუმატოთ შაქარი გემოვნებით  და, როცა ერთხელ კიდევ წამოდუღდება, დავუმატოთ ადუღებული და გაციებული რძე ან არაჟანი.