Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  ნახევარი კგ ღვიძლი
  • ნახევარი ლიტრი რძე
  • 1  თავი ხახვი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • 1 ჭიქა ზეთი
  • 1 მუჭა ფქვილი
  • შავი პილპილი-გემოვნებით

მომზადება:

ღვიძლი დავჭრათ სასურველ ზომებად, დავასხათ რძე და გავაცროთ 1 საათი. გადავწუროთ

ღვიძლი, მოვაყაროთ პილპილი, ამოვავლოთ ფქვილში და შევწვათ ზეთში. შემწვარი

ღვიძლი დავაწყოთ ქაღალდის ხელსახორცზე, მოვააყროთ მარილი და ვაცადოთ, ზედმეტი

ცხიმისგან დაიწრიტოს. ხახვი დავჭრათ ნახევარგოლებად, მოვაყაროთ ოდნავ მარილი,ხელით

მოვსრისოთ და გადავავლოთ წყალი. გადავიტანოთ ხახვის ნახევარი განიერ თეფშზე, დავალაგოთ

შემწვარი  ღვიძლი, მოვაყაროთ დარჩენილი ხახვი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და მივიტანოთ

სუფრასთან.