Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 კგ ღორსი ნეკნები
  • 2-3 ს.კ აჯიკა
  • 3-5 კბილი ნიორი
  • მარილი და წიწაკა
  • 1-2 ც პომიდორი

მომზადება:

ისეთი ნეკნები შეარჩიეთ, ცოტა მეტი ხორცი რომ ჰქონდეს. ნეკნები გარეცხეთ, შეამშრალეთ ხელსახოცით

და დანით ნაჩხვლეტები გაუკეთეთ. ნივრის კბილები გაჭერით 2-3 ნაწილად და ჩაუდეთ ხორცს

ნაჩხვლეტებში. ყველა  მხრიდან მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და შეაზილეთ აჯიკა.ჩადეთ ცხიმწასმულ

ფორმაში, დააფარეთ ფოლგა და შეწვით200 გრადუსზე გახუღებულ ღუმელში.

პერიოდულად თავისივე წვენი მოასხით.

წვის დასასრულისკენ,15-20 წუთით ადრე,ფოლგა მოაძრეთ და ხორცს ზემოდან დაალაგეთ პომიდვრები.