შემადგენლობა:
- 1 კგ ღორსი ნეკნები
- 2-3 ს.კ აჯიკა
- 3-5 კბილი ნიორი
- მარილი და წიწაკა
- 1-2 ც პომიდორი
მომზადება:
ისეთი ნეკნები შეარჩიეთ, ცოტა მეტი ხორცი რომ ჰქონდეს. ნეკნები გარეცხეთ, შეამშრალეთ ხელსახოცით
და დანით ნაჩხვლეტები გაუკეთეთ. ნივრის კბილები გაჭერით 2-3 ნაწილად და ჩაუდეთ ხორცს
ნაჩხვლეტებში. ყველა მხრიდან მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და შეაზილეთ აჯიკა.ჩადეთ ცხიმწასმულ
ფორმაში, დააფარეთ ფოლგა და შეწვით200 გრადუსზე გახუღებულ ღუმელში.
პერიოდულად თავისივე წვენი მოასხით.
წვის დასასრულისკენ,15-20 წუთით ადრე,ფოლგა მოაძრეთ და ხორცს ზემოდან დაალაგეთ პომიდვრები.
დაწერე კომენტარი პირველმა