Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 3 ც კვერცხი
  • 1.5 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
  • 3 ს.კ თაფლი
  • 300 გრ კარაქი
  • 1 ქილა შედედებული რძე
  • 5 ჩ.ჭ ფქვილი
  • 1 ჩ.კ სოდა
  • 1 ს.კ ძმარი
  • ვანილი-გემოვნებით

მომზადება:

3 კვერცხისა და ჭიქანახევარი შაქრის ფხვნილისგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ 3 ს.კ გამდნარი

თაფლი, 3 ს.კ გამდნარი კარაქი, სოდა, ძმარში გახსნილი, 3 ჩ.ჭ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. წინასწარ ჯამით

ავადუღოთ წყალი, შიგ  ჩავდგათ ქვაბი, რომელშიც ზემოაღნუშნული მასაა მოთავსებული და გავაჩეროთ 10

წუთი. ( ცომი უნდა იყოს წებოვანი). შემდეგ გადმოვიღოთ ფქვილმოყრილ ფიცარზე. კარგად დავზილოთ და

გავყოთ 8 ნაწილად.  თითოეული ნაწილი ცომისა  უნდა გამოვაცხოთ ცალ ცალკე.  წავუსვათ კრემი ყველა

ფენას, დავალაგოთ ერთმანეთზე, ბოლო ფენასაც წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ დაფხვნილი შემოჭრილი

ნაპირები.

კრემისთვის 300 გრ კარაქი კარგად გავთქვფიოთ გათეთრებამდე, შევაზილოთ 1 ქილა შედედებული რძე

და ვანილი.