Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 125 გრ რძე
  • 50 გრ კარაქი
  • 225 გრ ფქვილი
  • 50 გრ შაქარი
  • 75 გრ ქიშმიში
  • 2 ს.კ მურაბა (სურვილისამებრ)

მომზადება:

ფქვილი და ოთახი ტემპერატურაზე გამდნარი კარაქი ერთმანეს კარგად შევურიოთ. დავუამტოთ შაქარი, გრეცხილი ქიშმიში და ჩავასხათ რძე. ცომი გავაბრტყელოთ საშუალო სისქეზე და ჭიქით გამოვჭრათ 8 ც რგოლი.ღუმელი გავახუროთ 220 გრადუსზე და გამვაცხოთ რგოლები . როცა გამოცხვება სურვილისამებრ ზევიდან მურაბა წავუსვათ.