Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  2 ც სკუმბრია
  • 1 პატარა კომბოსტო
  • 8-10 თავი ხახვი
  • 50 გრ ღორის ქონი
  • 5 ც ღვიის მარცვალი
  • 1 დაფნის ფოთოლი
  • 2 ვაშლი
  • ძმარი
  • ლიმონის წვენი
  • მარილი,პილპილი

მომზადება:

8 ნაწილად გაყოფილი კომბოსტო დაჭერით წვრილად. გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით კუბებად. გადნარ ღორის

ქონში მოხრაკეთ ხახვი, დაუამტეთ კომბოსტო, ღვიის მარცვავლები, დაფნის ფოთოლი, დაასხით 1 ჭიქა წყალი,

დაამატეთ მარილი და პილპილი. 5 წუთის შემდეგ დააყარეთ დაჭრილი ვაშლი, დაუამტეთ მარილი, პილპილი

და 10 წუთით კიდევ გააჩერეთ ცეცხლზე. კომბოსტოს გემოვნებით დაასხით ძმარი და შეინახეთ თბილად.

სკუმბრია გარეცხეთ ცივ წყალში, გააშრეთ, მოასხით ლიმონის წვენი და გააჩერეთ 15 წუთით. შემდეგ მოაყარეთ

მარილი, პილპილი და ყველ მხრიდან კარგად შებრაწეთ.