Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა სიმინდის ფხვნილი
  • 1/2 ჭიქა შაქარი
  • 3ს.კ გამაფხვიერებელი
  • 1/2 ს.კ მარილი
  • 1 ჭიქა გამდნარი კარაქი
  • 1/2 ჭიქა რძე
  • 2 ც კვერცხი

მომზადება:

ტაფა დავდოთ ცეცხლზე და გავაცხელოთ. ცალკე ჯმაში ჩავყაროთ ფქვილი,სიმინდის ფხვნილი,შაქარი,მარილი და გამაფქვიერებელი.

ავურიოთ კარგად.

ცალკე აეღთად ავთქვფიოთ რძეში არეული კარაქი,გამდნარი კარაქი, კვერცხი და თბილი რძე.  ეს მასა სევურიოთ ფქვილიან მასას და ავთქვფიოთ . ტაფაზე  დავასხათ ზეთი და შემდეგ ეს მასა, შევდოთ ღუმელში და ვაცხოთ 25 წუთის განამვლობაში.