Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:
2 1/4 ს.კ საფუარი
2 ს.კ მარილი
2 ს.კ შაქარი
3 ს.კ გამდნარი კარაქი
1 1/4 ჭიქა თბილი წყალი
4 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჭიქა რძის ფხვნილი

მომზადება:

წყალში შევურიოთ საფუარი და გავაცეროთ. ფქვილში ავურიოთ შაქარი, მარილი, რძის ფხვნილი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ ფქვილიან მასას დავუმატოთ საფუვრინი მასა, გამდნარი კარაქი და მოვზილოთ ცომი, მიღებული მასა ჩავდოთ ზეთწასმულ ჯამში, ცომს ზევიდანაც წავუსვათ ზეთი, გადავაფაროთ კულინარიული პარკი და ვაცადოთ ამოსვლა. როცა ცომი ამოფუვდება, ჩავდოთ სპეცილურ ფორმაში და ვაცხოთ დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.