Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • პურის ფქვილი 3 ჭიქა
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • ზეთი 3 ს/კ.
  • სოდა 1 ჩ/კ.
  • ძმარი 1 ს/კ.
  • თბილი წყალი 1 ჭიქა
  • ვანილი გემოვნებით
  • ნებისმიერი ხილის ჯემი 1 ჭიქა.

მომზადება:

პურის ფქვილს დავამატოთ შაქარი, ზეთი, სოდა ძმრით ათქვეფილი,თბილი წყალი, ვანილი და კარგად ავურიოთ ხის კოვზით, შემდეგმომზადებული ცომი დავასხათ პერგამენდაფარებულ, ცხიმწასმულგამოსაცხობ ფორმაზე, შემდეგ ცომზე კოვზით ერთმანეთისგანდაცილებით დავასხათ ჯემი, შევდგათ 180–200* ტემპერატურაზეგაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით 20–25 წუთისგანმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა ან ქოქოსის ფანტელები