Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 ჭიქა რძე
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 3 ს.კ ბრინჯის ფქვილი
  • 1 ჭიქა ნუში

მომზადება:

ნუშის მარცვლები ჩავყაროთ ცხელ წყალში და ვადუღოთ 2-3 წთ. მოვაშოროთ ქერქი,გავაციოთ,

გავამშალოთ ქაღალდის ხელსახოცით და დავაბლენდეროთ. ნუში გადავიტანოთ ქვაბში,

მოვაყაროთ შაქარი, ბრინჯის ფქვილი და მოვასხათ რძე, დავდგათ პუდინგი მაღალ ცეცხლზე

და განუწყვეტლივ ვურიოთ. ავადუღოთ, დავუწიოთ ცეცხლს და ვადუღოთ კიდევ 2-3 წთ. მზა

პუდინგი ჩავასხათ სასურველ ფორმებში და 2-3 წუთის შემდეგ ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი

ნიგოზი.