Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

ცომისთვის:

  • 4.5 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა ზეთი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • ნახევარი ჩ.კ მარილი
  • 1/4 ჩ.კ ლიმონის მჟავა

კრემისთვის:

  • 170 გრ ნუში
  • 490 გრ შაქარი
  • 250 გრ მანის ბურღული
  • 2 ც ლიმონი
  • 3 წვეთი ნუშის ესენცია
  • 2-3 ც ვანილი

მომზადება:

ფქვილს მოვასხათ ზეთი, წყალი, მოვაყაროთ ლიმონის მჟავა, მარილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. მიღებული

მასა შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი. გავყოთ ცომი 4 ნაწილად, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ ღუმელში.

ნუშს დავასხათ მდუღარე, გავაჩეროთ ნახევარი საათი და მოვაშოროთ კანი, გავატაროთ ნუში ხორცსაკეპ

მანქანაში ან დავაბლენდეროთ. შაქარს დავასხათ 1.5 ლიტრი მდუღარე, ავადუღოთ, ჩავუმატოთ გატარებული

ნუში, ჩავაყაროთ ნელ-ნელა მანის ბურღული და ვადუღოთ 2- წთ. გავაციოთ კრემი,მოვაყაროთ ვანილი,

ჩავაწვეთოთ ნუშის ესენცია, ჩავაწუროთ 1.5 ლიმონის წვენი, ავთქვიფოთ მიქსერით

და გადავუსვათ ნაპოლეონის ფენებს.