Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

 

  • წყალი 1ლ.
  • არაყი ან სპირტი  2კგ.
  • მსხალი 2კგ.
  • ცოტა დაფქვილი ჯავზი
  • შაქარი 2კგ.

მომზადება:

მსხალი, გავასუფთავოდ, გავრეცხოთ და გავხეხოთ, დავასხათ 1ლ. არაყი და  500მლ. წყალი, გავაჩეროთ 8–9 დღე, შემდეგ გავფილტროთ, მსახლი გადავაყაროთ, ხოლო მიღებულ სითხეს დავამატოთ შაქრიანი წყალი (შაქარი წინასწარ გავხსნათ 500მლ. წყალში), ჯავზი, დარჩენილი არაყი, კვლავ გავფილტროთ და ჩავასხათ ქილებში.