Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  500 გრ მსხალი
  • 300 გრ მშრალი წითელი ღვინო
  • 10 ც მიხაკი
  • 2 ს.კ შაქარი
  • 4-5 ს.კ ნაღები

მომზადება:

მთლიანი მსხლები გავრეცხოთ და ჩავაწყოთ ღრმა ფორმაში, მოვასხათ წითელი ღვინო, რომ

მსხლები მთლიანად დაფაროს. ჩავამატოთ მიხაკი და მოვაყაროთ შაქარი. გავახუროთ ღუმელი

150 გრადუსზე და მოვამზადოთ მსხლები დარბილებამდე. მზა მსხლები გავაციოთ და ღვინოსთან

ერთად შევდგათ მაცივარში 1 საათი. გადავიტანოთ გამზადებული მსხლები, ჭურჭელში,

მოვასხათ ღვინო და გავაფრმოთ ათქვეფილი ნაღებით.