Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 250 გრ ფქვილი
  • 150 გრ მარგარინი
  • 1/2 ჩ.კ მარილი
  • 35 გრ დროჟი
  • 1/2–3/4 ჭიქა რძე

მომზადება:

  1. ფქვილში დაამატეთ მარგარინი, შემდეგ რძეში გაზავებული დროჟი და მარილი.
  2. მოზილეთ ცომი.
  3. გააბრთყელეთ  ცომი და დაჭერით ზოლებად დაახლოებით 7-8 სმ, სიგრძის.
  4. დადეთ დაჭრილი ცომი  ჟარუნაზე და დააცადეთ “ამოსვლას” თბილ ადგილას.
  5. შემდეგ წაუსვით რძე ან კვერცხი მოაყარეთ მარილი. აცხეთ მანამ არ მიიღებს მოოქრო–მოყავისფრო ფერს.
  6. ზოლები შეგიძლიათ დაჭრათ გამოცხობის შემდეგ.