Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  500 გრ პამიდორი
  • 300 გრ მაკარონი
  • 200 გრ ხაჭო
  • 4 ს.კ ზეითუნის ზეთი
  • 1 თავი ხახვი
  • 1 ც მწარე წითელი წიწაკა
  • მარილი,პილპილი-გემოვენებით

მომზადება:

მაკარონი მოვხარშოთ 3 ლიტრ მარილიან წყალში და გადავავლოთ წყალი. პამიდორს დავასხათ

მდუღარე, მოვაშოროთ კანი,თესლები, რბილობი დავჭრათ გრძლად. ხახვი დავჭრათ კუბიკებად

და მოვშუშოთ ზეთში, ჩავამატოთ მწარე წიწაკა და ცოტა წყალი. მოხარშული მაკარონი

გადავიტანოთ ტაფაში ხახვთან, მოვასხათ პამიდორი,ხაჭო და დავოვოთ ცეცხლზე 2-3 წთ.