Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 1 ცალი ბადრიჯანი
  • 8 ცალი ტკბილი ბულგარული წიწაკა
  • 3 ს.კ ტომატ-პასტა
  • 1 კონა ნიახური
  • 3 კბილი ნიორი
  • 2ს.კ შაქარი
  • 3-4 ცალი სტაფილო
  • 2 თავი ხახვი
  • 100 მლ ზეთი
  • მარილი,წიწაკა
  • დაფქული ჯანჯაფილი

მომზადება: 

წიწაკწბს ამოაცალეთ თესლი და შუა-შუა დაჭერით. ბადრიჯანი გაფცქვენით, დაჭერით პატარა კუბებად და ზეთში მოშუშეთ.როცა ბადრიჯანი დარბილდება, დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ხახვი, ნიორი და განაგრძეთ შუშვა.

ტომატ-პასტა გახსენით 2.5 ჭიქა წყალში,შეურიეთ შაქარი, მარილი, წიწაკა და ჯანჯაფილი. თუ პასტა სქელია,წყალი კიდევ დაუმატეთ. მოშუშულ ბოსტნეულს დააყარეთ წიწაკა და 4-5 წუთში დაასხით გახსნილი ტომატ-პასტა ჯანჯაფილთან, წიწაკასა და მარილთან ერთად. როდესაც ლეჩოო წამოდუღდება. 2 წუთით გააჩერეთ ცეცხლზე და გადმოდგით.