Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 4-5 ც კალმახი
  •  5-6 ც ხახვი
  •  10 კონა ქინძი
  •  ნახევარი ჩაის ჭიქა ზეთი
  • 1 ჩ.ჭ აჯიკა
  •  მარილი გემოვნებით

მომზადება:

შესაძლებელია, ნებისმიერი თევზი გამოიყენოთ და კალმახივით შეიზავოს. თევზი  გამოიყენოთ და კალმახივით შეაზავოთ. თევზი ფხებისგან გაასუფთავეთ და დააქუცმაცეთ. დაჭჶრით თხლად ხახვი, ქინძი და აურიეთ თევზთან ერთად. ცალკე მოამზადეთ შემდეგი მასა: ზეთი, აჯიკა დ მარილი შეურიეთ ერთმანეთში. შემდგომ კარგად შეზავების შემდეგ თქვენ თვითონ უნდა განსაზღვროთ, დასამატებელია თუ დასაკლებია აჯიკა ან მარილი. შემდეგ ჩვეულებრივ კუბდარის ცომში ჩადეთ ეს მასა და შედგით ღუმელში.