Xatia Chichinadze

უგემრიელესი წვინიანის რეცეპტი! 

შემადგენლობა:

  •  125 გრ საქონლისხორცის ფარში
  • 15 გრ ღორის ხორცის ფარში
  • 1 კგ კომბოსტო
  • 750 გრ კარტოფილი
  • 500 გრ პომიდორი
  • 60 გრ კარაქი
  • გამხმარი პურის ორხობილა
  • 1 ს.კ მდოგვი
  • 1 კვერცხი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება:

კომბოსტო გარეცხეთ და დაჭერით წვრილ ზოლებად. გაფცქვენით და გარეცხეთ კარტოფილი, შემდეგ

დაჭერით. დამდუღრეთ პომიდვრები ადუღებული წყლით, შემდეგ გადაიტანეთ ცივ წყალში, კანი გააცალეთ

და დაჭერით.

გაადნეთ კარაქი ტაფაზე, დაუმატეთ კომბოსტო და კარტოფილი, თან გამუდმებით ურიეთ. დაამატეთ

1 ლიტრი წყალი.თავზე დაახურეთ და ადუღეთ 40 წუთი. პური დაალბეთ ცივ წყალში და შემდეგ გაწურეთ.

გაფცქვენით და დაჭერით ხახვი. ერთმანეთში აურიეთ ხორცი, ხახვი, კვერცხი, პური და მდოგვი.

შეკაზმეთ მარილითა და წიწაკით. ამ მასისგან გააკეთეთ დაახლოებით 20 პატარა ბურთულა. დაუმატეთ

ეს ბურთულები და პომიდორი სუპს და ადუღეთ 20 წთ. შეკაზმეთ მარილითა და წიწაკით.