Xatia Chichinadze

ღუმელში გამომცხვარი კარტოფილი და ისპანახი ძალიან გემრიელია! 

შემადგენლობა:

  •  750 გრ კარტოფილი
  • 250 მლ რძე
  • 150 გრ ბეკონი
  • 150 გ გახეხილი ყველი
  • 750 გრ ისპაანხი
  • 1 ხახვი
  • 1 კბილი ნიორი
  • კარაქი,მარილი,პილპილი

მომზადება:

გათალეთ კარტოფილი და გარეცეთ, დაჭერით რგოლებად. წამოადუღეთ რძე და დაუამტეთ

კარტოფილს. 10 წუთი ადუღეთ თავდახურულ ქვაბში. დაჭერით ბეკონი და დაუმატეთ კარტოფილს 50 გრ

ყველთან ერთას. შეკაზმეთ მარილითა და პილპილით.

მოათავსეთ კარტოფილი კარაქწასმულ თასის შუაგულში. გაარჩიეთ და ფრთხილად გარეცხეთ ისპანახი.

არ გაწუროთ, მაგრამ მოათავსეთ ორთქლზე, თავდახურულ ქვაბშო, საანმ ისპანახის ფოთლები არ

დაიწყებს მტვრევას. შემდეგ გაწურეთ. ხახვი და ნიორი დაჭერით, მოხრაკეთ კარაქში, დაუმატეთ ისპანახი,

მოთუშეთ და მოათავსეთ კარტოფილის ირგვლივ, კარტოფილს და ისპანახს ზემოდან მოაყარეთ

დარჩენილი ყველი. გამაოცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 10 წუთი.