Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 4 ჭიქა ფქვილი
  • 1/4 ჭიქა შაქარი
  • 1-1/4  კარაქი და რძე ერთად არეული
  • 1 ჭიქა ქიშმიში
  • 2 ც კვერცხი
  • 1 ს.კ გამაფხვიერებელი
  • 2 ს.კ სოდა
  • 3/4 ს.კ მარილი
  • 1/4 ჭიქა კარაქი
  • ფორთოხლის ცედრა

მომზადება:

ფქვილი, სოდა ,გამაფხვირებელი, მარილი ჩავყაროთ ჯამში,შევურიოთ კარაქი და შაქარი და ავთქვიფოთ კარგად. რძიან კარაქს დავუმატოთ კვერცხი, ფორთოხლის ცედრა და კარგავ ავთქვიფოთ, შემდეგ შევურიოთ ფქვილიან მასას, დავამატოთ ქიშმიში და კარგად ავთქვფიოთ. მიღებული ცომი ფქვილით დავამუშავოთ და დავდოთ პერგამენტიან საცხობ ფირფიტაზე და ვაცხოთ 45 წუთის განმავლობაში.