Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 250 გრ ფქვილი, ცოტაოდენი მარილი
  • 150 გრ კარაქი ან მარგარინი
  • 1ჩ/კ შაქრის ფხვნილი

გულსართისათვის:

  • 1 კგ გოგრა,100 გრ შაქრის ფხვნილი
  • 2ს/კ კონიაკი, 2 ცალი კვერცხი
  • 4 ს/კ რძე, ცოტაოდენი მუსკატი
  • 1/4 ჩ.კ იმბირი, 1/2 ჩ.კ დარიჩინი
  • მარილი

მომზადება:

კარაქი ან მარგარინი და 1 ჩ.კ შაქრის ფხვნილი ავურიოთ, დავუმატოთ ფქვილი და მარილი, მიღებული ცომი 1 საათით დავდგათ გრილ ადგილას. გოგრა გავასუფთაოთ, მოვაცალოთ თესლები. დავჭრათ ოთკუთხედებად, დავალაგოთ ტაფაზე და ერთი საათით შევდგათ აერღუმელში. გოგრა უნდა დარბილდეს, რომ ადვილად გავატაროთ საწურზე. მიღებული მასა (დაახლოებით ერთი ჭიქა) აურიეთ შაქრის ფხვნილთან, კონიაკთან, კვერცხის გულთან, რძესთან და სუნელებთან ერთად. კვერცხის ცილა ცალკე ავთქვიფოთ და ავურიოთ გოგრას. ცომი გავაბრტყელოთ დავდოთ ტაფაზე. ცომის კიდეები ტაფის ვერდებს ზემოთ ავწიოთ და ზედ გულსართ მოვფინოთ. ტორტი შევდგათ წინასწარ გაცხელებულ აერღუმელში და 40 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ.