Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  •  1 ლ წყალი
  • 1 ჩ.ჭ ზეთი
  •  2კგ ფქვილი
  •  3ს.კ საფუარი
  •  2,5 – 3 ჩ.ჭ შაქარი
  • 3 ც ვანილი

მომზადება:

ჯამზე დავყაროთ 2,5 ჩ.ჭ შაქარი, 2ც ვანილი, 3ს.კ საფუარი, მარილი(ცოტა), 1ჩ.ჭ ზეთი(შაქარზე დავასხათ) და 1ლ თბილი (ოდნავ ცხელი) წყალი. მოვზილოთ კარგად. ამოვზილოთ ზეთით. რომ ამოვა  ჩავზილოთ კიდევ . შემდეგ ამოვაგუნდაოთ 180-200 გრ გუნდები  და დავაწყოთ ჟარონაზე. ცოტახანი ვაცადოთ და შემდეგ შევდგათ ღუმელში 150 გრადუსზე.  თავზე მოვუსვათ კვერცხის გული ან წყალი.