Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 150 გ თხლად დაჭრილი თხილი
  • 80 გ შაქარი
  • დანის წვერით დარიჩინი
  • 4 ს.კ თაფლი
  • 1 ს.კ კარაქი
  • 125 გ ნაღები
  • 2 ს.კ ფქვილი
  • პერგამენტი

მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი. შეურიეთ ერთმანეთს თცილი, შაქარი, დარიჩინი, თაფლი, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ, სანამ შქარი არ გაიხსნება. დაუატეთ კარაქი, ნაღები და ადუღეთ 2 წთ.
  2. შეურიეთ ფქვილი და კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გაარილეთ.
  3. ცომი სუფრის კოვზით ამოიღეთ და ერთმანეთისგან მოშორებით დასვით საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 7 წთ.