Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 400 გ შესქელებული რძე
  • 70 გ ყავისფერი შაქრის ფხვნილი
  • 3 ც ბანანი
  • 250 მლ ნაღები
  • 2ს.კ შაქრის პუდრა

მომზადება:

ტკბილი ცომი მოამზადეთ და სულ მცირე 30 წთ-ის განმავლობაში გააცივეთ. ცომი მოათავსეთ 28 სმ დიამეტრის ფორმაში, მოსახსნელი ძირით, და გამოაცხვეთ . მზა ფირფია გასაგრილებლად დადგით, ამასობაში გულსართი მოამზადეთ.

შესქელებული რძე და ყავისფერი შაქარი პატარა ჯამში შეურიეთ. საშუალო ცეცხლზე დადგით და ადუღეთ, თან განუწყვეტლივ ურიეთ, დაახლოებით 20 წუთი, სანამ კარამელისებულლ სოუსს მიიღებთ. ცეცხლიდან გადმოდგით. ოდნავ  რომ შეგრილდება, 1 საათით მაცივარში სჶდგით. გაცივებული კარამელის მასა  გამმცხვარ ფირფიტაში ჩაასხით. ბანანი გაფცქვენით და დაჭერით. გულსართზე მოაფინეთ. ნაღები და შაქრის პუდრი შესქელებამდე ათქვფიეთ. ბისკვიტს შუაში ათქვეფილი ნაღები გადაუსვით ისე, რომ ბანანის ნაჭრები ნახევრად დაიფაროს.