Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 65 გრ შაქარი
  • 5 კვერცხი
  • 1 პაკეთი შაქრიანი ვანილი
  • 1/2 ლიმონის ცედრა
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 150 გრ ფქვილი
  • 150 გრ არაჟანი (ცხიმ. 24%)
  • 5 ს/კ გამდნარი კარაქი

მომზადება:

 შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ შაქრიანი ვანილი, ლიმონის ცედრა და მარილი.ფქვილი გაცერით და არაჟანთან ერთად თანდათან შეუერიეთ კვერცხიან მასას. დაუმატეთ გამდნარი კარაქი. დადგით გრილ ადგილას 15 წთ.ამასობაში გააცხელეთ ფორმა და წაუსვით ცხიმი. გაყავით ცომი 6 ნაწილად, რიგრიგობით დაასხით ფორმაზე და გამოაცხვეთ.