შემადგენლობა:
- 3 ფორთოხალი
- 8 კვერცხი
- მარილი
- 250 გ შაქარი
- 2 ს.კ ფორთოხლის ლიქიორი
- 4ს.კ ფქვილი
- 100 გ ფხვიერი გალეტი
- 300 გ დაფქული ნუში
- 200 გ შაქრის პუდრა
- 100 გ ფორთოხლის დაშაქრული ნაჭრები ( სურვილისამებრ)
- ცხიმი და დაფხვნილი ორცხობილა ფორმისათვის
მომზადება:
- გახეხეთ სამივე ფორთოხლის კანი და გამოწურეთ წვენი. 3ს.კ წვენი შეინახეთ. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის ცილა 2მწიკვ მარილთან ერთად ათქვიფეთ გამაგრებამდე.
- შაქარი კვერცხის გულთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ლიქიორი, ფორთოხლსი წვენი, ფორთოხლის კანი და ფქვილი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წასუვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.
- დაფხვენით გალეტი და ნუშთან ერთად შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 50 წთ.
- 3 ს.კ ფორთოხლის წვენს შერუეით შაქრის პუდრა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი. როდესაც ნამცხვარი მზად იქნება, გადმოიღეთ ცხაურზე და წასუვით მინანაქარი. ფორთოხლის დაშაქრლი ნაჭრები შუაზე გაჭერით, მოაწყვეთ კერ კიდევ რბილ მინანქარზე დ ოდნავ დააწექით.
დაწერე კომენტარი პირველმა