Xatia Chichinadze

შემადგენლობა:

  • 3 ფორთოხალი
  • 8 კვერცხი
  • მარილი
  • 250 გ შაქარი
  • 2 ს.კ ფორთოხლის ლიქიორი
  • 4ს.კ ფქვილი
  • 100 გ ფხვიერი გალეტი
  • 300 გ დაფქული ნუში
  • 200 გ შაქრის პუდრა
  • 100 გ ფორთოხლის დაშაქრული ნაჭრები ( სურვილისამებრ)
  • ცხიმი და დაფხვნილი ორცხობილა ფორმისათვის

მომზადება:

  1.  გახეხეთ სამივე ფორთოხლის კანი და გამოწურეთ წვენი. 3ს.კ წვენი შეინახეთ. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. კვერცხის ცილა 2მწიკვ მარილთან ერთად ათქვიფეთ გამაგრებამდე.
  2. შაქარი კვერცხის გულთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ლიქიორი, ფორთოხლსი წვენი, ფორთოხლის კანი და ფქვილი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ფორმას წასუვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა.
  3. დაფხვენით გალეტი და ნუშთან ერთად შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა. ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 50 წთ.
  4. 3 ს.კ ფორთოხლის წვენს შერუეით შაქრის პუდრა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი. როდესაც ნამცხვარი მზად იქნება, გადმოიღეთ ცხაურზე და წასუვით მინანაქარი. ფორთოხლის დაშაქრლი ნაჭრები შუაზე გაჭერით, მოაწყვეთ კერ კიდევ რბილ მინანქარზე დ ოდნავ დააწექით.