Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 5-6 ც ბადრიჯანი
  • 1 ჩ.ჭ ნიგოზი
  • 2 ს.კ ზეთი
  • 3 ძირი ქინძი
  • ძმარი ან ბროწეულის წვენი
  • რეჰანი,ნიორი, ოხრახუში, ხახვი, წიწაკა და  მარილი-გემოვნებით

მომზადება:

გარეცხილი კანიანი ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 15-20 წუთს,

დავწუროთ და დავაწყოთ ერთ ფენად ზეთიან ცხელ ტაფაზე. შევწვათ ორივე მხრიდან, შეწითლებამდე.

ნიგოზი, ნიორი, ქინძი, წიწაკა და მარილი დავნაყოთ ერთად, დავამატოთ ძმარი ან ბროწეულის წვენი, კარგად

ავურიოთ წყალში. შემწვარი ბადრიჯანი დავაწყოთ ლანგარზე, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი რეჰანი,

ოხრახუში, ხახვი და ზემოდან დავასხათ წინასწარ გამზადებული საწებელი.