Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

მარტივად მოსამზადებელი სოიო პამიდვრით!

შემადგენლობა:

  • 200 გრ სოიო
  • 4-5 ც პომიდორი
  • 1-2 ს.კ ტომატპასტა
  • 2-3 თავი ხახვი
  • 2-3 კონა ქინძი
  • რამდენიმე ღერი კამა
  • 1ჩ.კ აჯიკა ( ან წითელი წიწაკა, 1 კბილი ნიორი, ხმელი ქინძი)
  • მცენარეული ცხიმი
  • მარილი

მომზადება:

წყალში დაალბეთ სოიო და გაწურეთ. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ, დაამატეთ ტომატპასტა. ტომატპასტა ფერს რომ სეიცვლის,დაამაეთ სოიო, 1-2 ჭიქა მდუღარე წყალი და ჩათუთქეთ თავდახურულ ჭურჭელში, ნელ ცეცხლზე.

ჩაასხით გახეხილი პომიდორი და წამოადუღეთ, ჩაამატეთ დაჭრილი მწვანილი,აჯიკა მარილი და მდუღარე წყალი, თუ წვენი დაკმარისი არა აქვს. გააცჶრეთ ცეცხლზე სოიოს პომიდვრის ჩამატების შემდეგ დიდხანს არ ადუღოთ.