10 წუთი. 15 წუთი.
ფატუში- სალათა, რომელიც ხმელთაშუაზღვისპირეთში ამზადებენ.
შემადგენლობა:
- 500 გ ცერცვის მარცვალი
- 150 გ ბარდა
- 1 კიტრი
- 4 პიტა-პური
- 2 ს.კ ქორფა ოხრახუში
- 1 კონა ხახვი-შნიტი
- 250 გ ყველი ფეტა
- ლიმონის ცედრა
- 1 ლიმონის წვენი
- 90 მლ ზეთი
- 1 ჩ.კ ყავისფერი შაქარი
- მარილი და პილპილი
მომზადება:
სალათა: მოხარშეთ ცერცვისა და ბარდის მარცვლები, შემდეგ კარგად გადაწურეთ.
კიტირ სიგრძეზე გაჭერით, ჩაის კოვზით მოაცილეთ რბილობი, შემდეგ თხელ რკალებად დაჭერით.
სასლათეში მარცვლოვანებს დაუამტეთ. პიტა-ოური 8 თხელ ნაჭრებად დაჭერით. გახუხეთ.
სოუსი: ლიმონის წვრილად გახეხილი ცედრა და ახალგამოწურული წვენი, ზეთი,შაქარი,მარილი და
პილპილი მექანიკური სათქვეფით ათქვიფეთ.
გადაასხით მარცვლეულსა და კიტრს. დაუამტეთ მსხვილად დაჭრილი პიტნა, ოხრახუში, ხახვი-შნიტი.
კარგად შეანჯღრიეთ, გახუხული პურის ნატეხები დაფშვნილ ფეტასთან ერთად სალათას შეურიეთ, ჯამი
კიდევ ერთხელ მსუბუქად შენაჯღრიეთ და სალათა სუფრაზე მიიტანეთ.
დაწერე კომენტარი პირველმა