10 წუთი. 15 წუთი.
შემადგენლობა:
- 1 თავი ხახვი
- 2-3 პამიდორი
- მწვანე ხახვი
- 100 გ მაუნა
- 100 გ ისპანახი
- 1 კბილი ნიორი
- ოხრახუში
- კამა
- 200 გ თჶვზის ფილე
- პილპილის მარცხვლები
- კიტრის მწნილი გასაფორმებლად
მომზადება:
- ხახვი დაჭერით გრძლად და მოშუშეთ ზეთში, დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი პამიდორი, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და შუშჶთ კიდევ 5-7 წთ.დაუმატეთ მჟაუნას და ისპანახი გრძლად დაჭრილი ფოთლები და დანაყილი ნიორი. ცეცხლიდან გადმოდგმამდე შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და კამა.
- თჶვზის ფილე მოათავსეთ ღრმა ტაფაში. ზემოდან გაანაწილეთ პამიდვრიანი მასა. დაუმატეთ წყალი, მარილი, პილპილის მარცვლები და მოხარშეთ. დროდადრო დაუმატეთ წყალი, რომ თევზი ხარშვისას წყლით იყოს დაფარული.
- კერძი გადმოიღეთ ლანგარზე და გააფორმეთ კიტრის მწნილით.
დაწერე კომენტარი პირველმა