Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1 თავი ხახვი
  • 2-3 პამიდორი
  • მწვანე ხახვი
  • 100 გ მაუნა
  • 100 გ ისპანახი
  • 1 კბილი ნიორი
  • ოხრახუში
  • კამა
  •  200 გ თჶვზის ფილე
  •  პილპილის მარცხვლები
  • კიტრის მწნილი გასაფორმებლად

მომზადება:

  1. ხახვი დაჭერით გრძლად და მოშუშეთ ზეთში, დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი პამიდორი, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და შუშჶთ კიდევ 5-7 წთ.დაუმატეთ მჟაუნას და ისპანახი გრძლად დაჭრილი  ფოთლები და დანაყილი ნიორი. ცეცხლიდან გადმოდგმამდე შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და კამა.
  2. თჶვზის ფილე მოათავსეთ ღრმა ტაფაში. ზემოდან გაანაწილეთ პამიდვრიანი მასა. დაუმატეთ წყალი, მარილი, პილპილის მარცვლები და მოხარშეთ. დროდადრო დაუმატეთ წყალი, რომ თევზი ხარშვისას წყლით იყოს დაფარული.
  3. კერძი გადმოიღეთ ლანგარზე და გააფორმეთ კიტრის მწნილით.