Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

 

შემადგენლობა:

  •  4 ნაჭერი სუკი
  • 2 ჩ.კ დაფქული წითელი წიწაკა
  • 60 მლ ზეითუნის ზეთი
  • მარილი,შავი პილპილი
  • 1 წითელი ხახვი
  • 30 გრ პამიდორი
  • 1 კონა ქინძი
  • 2 ს.კ ძმარი

მომზადება:

2 ს.კ ზეითუნის ზეთი და 1 ჩ.კ დაფქული წითელი წიწაკა კარგად შეურიეთ და ხორცის ნაჭრებს ყველა

მხრიდნა წაუსვით. გრილის ტაფა წინასწარ გააცხეტ და სუკის ნაჭრები საშუალო ცეცხლზე შეწვით. თუ

ორივე მხრიდან 3-4 წუთს გააჩერებთ, საშუალოდ შემწვარი, ცხვრიანი იქნება. ხოლო 6-7 წუთში ბოლომზე

მომზადდება. გადმოდგით,5 წუთი გააჩერეთ, გრძლად დაჭერით.

ჯამში აურიეთ ხახვი, შუაზე გაჭრილი პამიდვრები, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მორჩენილი წიწაკა.

მოასხით ზეთი და ძმარი. შეაზავეთ მარილითა და ახალდაფქული პილპილით, დაუმატეთ შებრაწული

სუკის ნაჭრები და ჯამი მსუბუქად შეანჯღრიეთ. სუფრაზე თბილი მიიტანეთ.