Xatia Chichinadze 10 წუთი. 15 წუთი.

შემადგენლობა:

  • 1 კგ ჭარხალი
  • 1 ქილა მაიონეზი
  • 3-3 ძირი მწვანილი. მწვანე ხახვი
  •  თითო ჩ.კ ხმელი სუნელი, ქინძი, ზაფრანა
  • შავი პილპილი,მარილი-გემოვნებით

მომზადება: 

წითელი ჭაქრხალი მოვხარშოთ, გავაცილოთ კანი, დავჭრათ წვრილ ოთხუთხედ ნაჭრებად. ხმელი სუნელი, დანაყილი ქინძი, ზაფრანა დავნაყოთ ნიორთან ერთად, გავხსნათ მაიონეზში, დავამატოთ შავი პილპილი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი-ქინძი,ოხრახუში,კამა,მწვანე ხახვი.შევანელოთ მარილით და ყველაფერი ავურიოთ ჭარხალში. გადავიტანოთ სასალათეში, მოვაყაროთ წვრილად დჭრილი მწვანილი